(Catalunya) Educació i la regió del Languedoc-Roussillon collaboraran per a promocionar la formació professional

, por  Cuadernalia 262

l conseller d’Educació, Ernest Maragall, i el president del Conseil Régional del Languedoc-Roussillon, Georges Frêche, han signat aquest matí un conveni amb l’objectiu de promoure la formació professional a partir d’accions conjuntes. L’acte de signatura de l’acord també ha comptat amb la presència de l’ambaixador francès a Espanya, Bruno Delaye.

La voluntat de totes dues administracions és aconseguir un marc de cooperació per tal de desenvolupar accions conjuntes encaminades a desenvolupar l’FP en qualsevol de les seves famílies professionals. L’objectiu d’Educació per aquest primer curs de vigència del conveni és que se’n puguin beneficiar prop d’un centenar d’alumnes, tot i que en cursos posteriors la xifra s’ampliarà.

L’acord entre Catalunya i el Languedoc-Roussillon se centra en tres eixos: les activitats per als joves, per als centres de formació i per als formadors o docents.

Pel que fa als joves, el conveni preveu l’intercanvi d’estudiants entre les dues administracions, de tal manera que aquests puguin dur a terme les pràctiques en centres de treball i empreses del país veí. Aquestes pràctiques permeten no només adquirir competències sobre la família professional que cursa l’alumnat sinó fomentar el coneixement de llengües estrangeres.

L’acord, a més, contempla el fet que l’alumnat pugui fer un període de formació a França. És a dir, que pugui impartir algun dels crèdits del currículum en instituts de formació professional del Languedoc-Roussillon, crèdits que després es convalidarien als instituts d’FP catalans.

Respecte el professorat, la col·laboració estableix també la possibilitat que, a través d’estades, els docents duguin a terme tant activitats lectives com formatives.

L’acord tindrà una vigència de tres anys, tot i que serà prorrogable, i es crearà una comissió mixta formada per les dues parts per tal de vetllar pel correcte desenvolupament de les activitats i objectius.

El conveni entre Educació i el Conseil Régional de Languedoc-Roussillon és un dels nombrosos acords que s’han signat darrerament entre Catalunya i França per a promocionar la formació professional. D’altres convenis en marxa són amb el Conseil Régional de Midi-Pyrénées, el de Rhône-Alps, l’Academie Montpellier-Toulouse i amb el Servei de Cooperació i Acció Cultural de l’Ambaixada de França.