(Catalunya) Acords de Govern: El Govern aprova el calendari de desplegament de la Llei d’educació de Catalunya

, por  Cuadernalia 373

l Govern ha aprovat avui el calendari d’aplicació de la Llei d’educació de Catalunya (LEC), segons el qual la norma haurà d’estar desplegada totalment l’any 2017. Tot i això, el conseller d’Educació Ernest Maragall, que ha comparegut a la roda de premsa posterior al Govern acompanyat de la Directora General de Comunicació del Govern, Aurora Masip, ha subratllat que “la llei es preveu que es desplegui en 8 anys, però no estarem esperant ni un ni dos per desplegar-la amb tota la intensitat”.

De fet, ja l’any vinent s’aplicaran les mesures relatives a l’autonomia dels centres educatius, a la regulació de la direcció dels centres educatius públics i a la creació de l’Agència d’Avaluació i Prospectiva de l’Educació, qüestions considerades prioritàries pel Govern i que segons el conseller que “es preveu” que es posi en marxa “a finals d’aquest mateix curs”. També abans que no acabi l’any 2010, el Govern haurà de fer la previsió econòmica necessària per homologar les retribucions del professorat de l’escola concertada amb el de la pública.

Maragall ha destacat també que “l’objectiu de desplegament de la LEC” és “l’equilibri i enfortiment de l’escola pública” i queel desplegament de la llei es fa “amb la major convicció i amb la major voluntat d’acordar-la i viure- la conjuntament amb la comunitat educativa”.

En els anys successius, el Govern haurà d’aprovar les diferents normatives relatives a d’altres preceptes de la Llei d’educació, com ara el finançament de les escoles concertades, el mapa escolar, les plantilles i el professorat, els serveis i el suport a l’alumnat i als centres, els ensenyaments artístics o el pla per a la igualtat de gènere.

Per finançar totes les mesures previstes, la LEC va acompanyada d’una memòria econòmica aprovada pel Parlament de Catalunya. Aquesta memòria preveu que, d’aquí a quatre anys, el pressupost anual que el Govern destina a l’educació augmenti en 1.000 milions d’euros, xifra que arribarà als 1.500 milions d’aquí a vuit anys.

Més Informació